Draag jij ook zo graag donkerblauwe kleding?
06 februari 2023 
2 min. leestijd

Draag jij ook zo graag donkerblauwe kleding?

Ik wel, het is zelfs mijn favoriete kleur! Niet voor niks zit het ook in mijn logo. Inmiddels weet ik nu ook waar deze kleur voor staat en waarom deze marine-kleur mij zo aanspreekt.

 

Maar hier wil ik het nu niet over hebben. Ik wil het namelijk hebben over de tegenovergestelde kleur van (donker)blauw, namelijk Oranje! Wanneer je voorkeur voor de ene kleur gaat, ligt er vaak een verlangen op (elementen van) de andere kleur.

 

Ik weet dat veel vrouwen die bij mij komen en/of de YOUcation volgen, graag en veel donkerblauw dragen. Én dat oranje ook vaak een ontbrekende kleur in hun garderobe is. In ieder geval dat oranje een kleur is die beperkt aanwezig is, máár waar wel een sluimerend verlangen naar is.

 

Afkeer van oranje?

Dat vertelt je alles wat je nodig hebt. Lees maar eens verder waar oranje voor staat en dan zal je begrijpen wat dit gevoel of deze afkeer je wil vertellen. 😊

 

Oranje, de kleur van je aller diepste gevoelens. Vanuit je chakra’s bekeken, is dit de kleur van je onderbuik(gevoel). De plek waar je darmen hun werk doen, de plek waar je kindje groeit, de plek waarmee jij verbonden was aan jouw moeder (navelstreng). Die warme zachte plek.

 

De ‘moederschoot’, de plek waar je geborgenheid zoekt en aandacht. De plek waar je zachtheid en liefde ervaart, en je emoties kan laten gaan. De plek waar je écht mag ZIJN. Het ontroert me, want ik weet ook dat niet elk kind die plek kent en/of dat gevoel kent. Als volwassene ontdek je later pas wat je gemist hebt of waar je als kind zo sterk behoefte aan had.

 

Oranje is ook de kleur van ‘trauma’, want als je diep geraakt bent, raakt dat ook je diepste gevoelens. Je kan het niet loslaten of verwerken, want het doet te veel pijn. Het ligt letterlijk als een blok op je maag.

 

Het niet kunnen verteren/verwerken van je gevoelens. Het onderdrukken van je gevoelens. Niet toelaten van je gevoel, krijgt soms een (harde) plek in je onderbuik.

 

Daarentegen ken je ook het gevoel van opluchting. Diep ademhalen naar je buik geeft letterlijk ont-spanning. Spanning loslaten en contact maken met wat er in je speelt. Luisteren waar je behoefte aan hebt.


Leuke tip: wanneer je moeite hebt om ‘los te laten’, gebruik dan eens een krukje. Je zet letterlijk je voeten op een ander niveau en een ander niveau of ander perspectief helpt je soms om makkelijker los te laten. Dit werkt dus ook zo op de wc! 😉

 

Ken je dat gevoel van spanning en onrust in je onderbuik, voordat je iets nieuws gaat doen? Of iets doet wat je spannend vindt, bijvoorbeeld een presentatie geven of een parachutesprong? Dát is ook oranje. Avonturen aangaan, energie krijgen van nieuwe dingen en het onbekende aangaan. (Of juist de aversie tegen oranje wanneer je dit niet leuk vindt).

Wanneer ik die spanning voel in mijn buik, moet ik letterlijk éérst naar de wc om dat los te laten. Ik voel me dan nadien ook lichter en meer ontspannen om de presentatie te geven, of dat ene gesprek aan te gaan. Hèhè!

 

Heb je nog steeds de kleur ORANJE in beeld op je (onder)buik en wat daar gebeurt? Oranje is namelijk ook de kleur van échte verbinding. Verbinding met jezelf, maar ook met anderen. Delen wat er speelt, en ook het ontvangen. Opnemen waarin je wilt groeien en leren. Loslaten wat je niet (meer) dient. Voedende vriendschappen.

 

Je kan je dan vast ook voorstellen dat oranje ook de kleur is van intimiteit en seksualiteit. Je diepste gevoelens delen vraagt moed en vertrouwen. Je hebt jezelf open te stellen om daar te kunnen komen en te delen. Verlang jij hier ook naar? Iemand die je dat gevoel geeft om je hierin te kunnen openstellen? Of heeft iemand dit verlangen misschien bij jou aangeraakt? Of iemand die dit juist beschadigd heeft?

 

Na het lezen van al deze ‘oranje-eigenschappen’, waar vind jij de herkenning in? Wat doet oranje met jou? Voel je ook vrij om dit persoonlijk met mij te delen, ik ga altijd respectvol om met jouw situatie. 

Over de schrijver
Ik ben mens. Ik leer, ik val én sta weer op. Ik maak fouten, vraag vergeving en vergeef anderen. Niet dat het makkelijk is, maar wel om te groeien. Steeds iets mooier te worden en voluit te durven leven. Écht mezelf te zijn!
Reactie plaatsen