uitzicht brenschutte

5 Dagen lang voor niemand hoeven zorgen...


...behalve voor jezelf!

Retraite vakantie

Ontdek dé volledig verzorgde vakantie, waarin er écht aandacht, rust en verdieping is voor JOU en dat 5 dagen lang!

Wat een YOUcation jou geeft:

Alle maaltijden worden voor jou verzorgd, zodat je je niet druk hoeft te maken over boodschappen en planning. Annemiek brengt gezonde én lekkere verrassingen in jouw huisje.

Praktische en verdiepende coaching tijdens jouw verblijf. We brengen naar boven wat aandacht vraagt en in jou leeft. Je voelt je écht gehoord en gezien. Jij weet welke stap jij te zetten hebt! 

Tijdens de Stiltewandeling leer je met andere ogen te kijken. Alle zintuigen krijgen de ruimte en geven jou de informatie die je nodig hebt.

Ruimte voor verbinding en verwondering!

 

Met zorg ingerichte huisjes mét aandacht voor privacy, zodat jij je direct op je gemak voelt en kan ontspannen.

Gelegen tussen de weilanden in het prachtige Gelderse coulisselandschap. Ervaar deze stilte en ruimte ook écht wanneer jij (buiten) aan je ontbijtje zit. Je stapt ook zo de deur uit voor een prachtige wandeling of een verfrissende fietsroute.

Onze tip: aanvullend een DUO-weekend samen met je partner bij-boeken!


Tip van onze gasten: "wat is het heerlijk om écht even samen de ervaringen te delen en zo de week ontspannen af te sluiten." 

Ellen Groenveld
Ellen Groenveld

Ellens ervaring tijdens haar verblijf;

"Op dit bijzondere plekje mocht ik genieten van een fijne YOUcation. Helemaal alleen. En dat was heerlijk!


Want ik weet niet hoe het bij jou zit, bij mij thuis is altijd wel wat te doen. Ik geniet van een bezoek aan de kapper of de schoonheidsspecialiste maar echt even rustig de tijd nemen voor mezelf is er vaak niet bij.


Als je bijna altijd aan staat, dan is het heerlijk om even uit te staan en voor niets of niemand te hoeven zorgen."


 

Erieke & Annemiek

WIJ worden ook zo blij van deze YOU-hoooo-cation!

Deze YOUcation is een toffe samenwerking tussen Annemiek van B&B De Brenschutte en Erieke van EmBrace You.


Wij hebben een duidelijk gezamenlijk doel. Iemand de rust en ruimte geven om bij zichzelf te komen. Allebei weten we uit ervaring hoe belangrijk het is om hierin te investeren en wat de gevolgen zijn, wanneer je niet naar jezelf en je lijf luistert en maar door gaat. Daarom hebben we samen deze YOUcation gecreëerd. Een soort retraite, maar dan laagdrempelig.


En wat worden wij een potje blij wanneer we iemand letterlijk zien ontspannen en verrijkt weer naar huis zien gaan. Kortom, wij worden er super enthousiast van om onze gasten dit te kunnen bieden!


We worden allemaal zó geleefd door onze dagelijkse verantwoordelijkheden, dat het een uitdaging is om onszelf nog te 'verstaan'. Vooral vrouwen, mama's en ondernemers zijn bij ons te gast om zich te ontdoen van alle rollen en verantwoordelijkheden, om zo EINDELIJK tijd voor zichzelf te maken.


Uiteraard zijn mannen, die deze rust en de ruimte voor zichzelf zoeken, ook van harte welkom. Een ding is zeker, je gaat met een heel ander perspectief en gevoel weer naar huis. 


Hoe ziet een gemiddelde YOUcation week eruit:

Aankomst retraite

Warm welkom

Je bent er! Je hebt de moed opgebracht om voor jezelf te kiezen en nieuwe ontdekkingen te doen. Welkom, neem de tijd om te landen, deze dag is van jou!


's Avonds staat de eerste maaltijd al voor je klaar en wij hebben wat handigs én wat lekkers voor je klaar staan bij aankomst. Eindelijk tijd voor je boek met een lekkere kop warme thee!


Coaching bij retraite

Persoonlijke coaching

Wie ben jij en wat helpt jou om helemaal jezelf te zijn? Met Erieke als jouw persoonlijke coach deze week, mag jij een diepere laag van jezelf ontdekken. 


Door middel van (kleur*)coaching krijg jij helderheid en inzicht bij jouw vraag of de keuze waar jij nu voor staat. Met concrete acties weet jij eigen-wijsheid ook thuis levendig te houden, zodat het niet bij deze sessie blijft. 


*Kleur helpt jou de antwoorden te ontdekken die dieper in je zitten, je kiest kleur namelijk vanuit je onderbewuste. Je voelt dat het klopt.


Stiltewandeling bij Youcation

Stiltewandeling

Een mooie uitnodiging om je te verwonderen over de prachtige natuur en bewust de buitenlucht in te ademen tijdens de Stiltewandeling met Annemiek. 

Annemiek heeft zelf ook meerdere retraites gedaan en kent het belang van Stilte. Tel hier de natuur en een wandeling bij op en je hebt hét recept voor een dag genieten! 


Enne, je hoeft niet de héle wandeling stil te zijn hoor. Ervaar, samen met Annemiek, wat deze Stiltewandeling met jou doet. 


Een dag alleen voor jou

YOU(r) day

Binnen het programma houden we ook rekening dat er 1 dag helemaal voor jou alleen is, zonder activiteiten. Zo kan je eindelijk doen waar je thuis niet aan toe komt. De een gaat erop uit en de ander blijft lekker binnen en gaat puzzelen, lezen, tekenen of handwerken. Het is helemaal aan jou hoe jij deze dag besteed.


Een ding staat vast, deze dag heb je alle ruimte voor jouw behoeftes. Maak er een liefdevolle dag van!

Verbinding met je handen retraite

Handen én Voeten

Je mag helemaal met je handen los gaan om jouw verlangens vorm te geven met de YOU-kist. Hier krijg je tijdens je verblijf verder uitleg bij. En nee, je hoeft niet creatief te zijn. Wel gaat het je nieuwe inzichten geven en helpen bij thuiskomst om je 'nieuwe route' te blijven volgen.


Je voeten krijgen deze week ook liefdevolle aandacht! Je mag genieten van een verrassende én verbindende voetwellness!

Vertrek of Verlengen

Een dag om achter te laten wat je niet meer nodig hebt en om mee te nemen wat je verder helpt. Op deze dag kan je nog een laatste keer genieten van het heerlijke ontbijt van Annemiek. 

Je krijgt van ons nog een liefdevolle reminder mee aan deze week. Ga vrijuit en blijf goed voor jezelf zorgen!


Óf verleng je week nog met een waardevol Wij-Weekend:

Wij-Weekend!

Geniet, samen met jouw geliefde, ontspannen na van jouw YOUcation! 


TIP: Nodig hem/haar uit om samen met jou het weekend hier door te brengen. Tegen een aantrekkelijk tarief kan je zo SAMEN jouw verblijf verlengen.


Zie je het al voor je?! 's Morgens lekker uitslapen en dan samen aan een verrukkelijk ontbijt, lekker bijkletsen en genieten van de rust en het prachtige uitzicht! 

Dit programma geeft je het houvast en de verdieping die je nodig hebt wanneer je een week alleen weg gaat!


Voorkom dat je tijd vervliegt en je weer gewoon door gaat waar je gebleven was. 

Anita, Onderneemster

Niet zomaar een vakantie;

Het is een verrijkende vakantie van maandag t/m vrijdag.Niks 'moet':

 1. Geen verplichtingen;
 2. Geen werk;
 3. Geen dagelijkse beslommeringen;
 4. Geen huishouden;
 5. Geen activiteiten uitzoeken/organiseren;
 6. Geen standaard hotel-maaltijden;
 7. Geen drukte van het (stads)leven.


Alle aandacht voor jou:

 • Persoonlijk ingerichte huisjes waar je je direct thuis voelt;
 • Alle maaltijden worden verzorgd en in je huisje geserveerd.
 • Praktische coaching zodat je verder komt dan je eigen gedachtenstroom.
 • Stiltewandeling waarin je mag vertragen en voelen wat jij nodig hebt in jouw leven.
 • Een hele dag die je naar eigen wens kan besteden.
 • Met je handen aan de slag om je verlangens zichtbaar te maken.
 • Verrukkelijke voetwellness voor verbinding en ontspanning.
 • Tijdens de (online) kennismaking steen we het programma af op jouw behoeftes!


Kortom een verwonderende, verbindende en verrukkelijke week; helemaal voor jou!

Na deze YOUcation:

Jij bent helemaal tot rust gekomen en je weet nu welke stappen jij te zetten hebt;


 • Jij gaat dat ene gesprek aan met je collega om te doorbreken waar je zolang mee worstelt;
 • Je gaat thuis bespreken hoe je de week anders ingedeeld wilt hebben, zodat er ook ruimte is voor jou;
 • Jij gaat aan de slag om jouw werkplek tot een fijne focusplek te maken;
 • Jij weet welke toevoeging jullie slaapkamer nodig heeft om écht tot rust te komen;
 • Jij weet nu hoe je beter voor jezelf zorgt, zodat je vaker die leuke mama bent;
 • Je kijkt meer liefde naar jezelf en je omstandigheden;
 • Je voelt je weer geïnspireerd om thuis jóuw project aan te pakken;
  Wat wil jij graag veranderen?


Je mág tijd voor jezelf nemen!

Wij, Annemiek en Erieke, hebben een fijn programma voor je samengesteld waarin je kan loskomen, mag loslaten, op adem mag komen en heerlijk kan ontspannen en genieten. Onze mooie locatie met de persoonlijk ingerichte huisjes omringd door prachtige natuur helpen je hierbij. Ook hebben we een fijne voetwellness voor je geboekt, laat je verrassen! Alles met aandacht voor jou.


Annemiek is deze week jouw gastvrouw en zorgt voor échte verwennerij en op jouw wensen afgestemd. Alle maaltijden worden met aandacht klaargemaakt en in je huisje geserveerd. Vers, gezond, lokaal, uit eigen tuin en keuken!


Erieke is deze hele week jouw persoonlijke coach. Zij nodigt je uit om op een zachte en ongedwongen manier jezelf open te stellen. Vooraf heb je een online kennismaking met haar voor een fijne start en je gaat naar huis met praktische tips waar je direct mee aan de slag kan.


Deze volledig verzorgde vakantie geeft de zorg en rust die jij nodig hebt. Rust in je hoofd en je lijf zodat er ruimte ontstaat voor wie je werkelijk bent.


  Jij mag er ZIJN, mooi mens!  


Katrien, 42 jaar
Een heerlijke tijd gehad in de bloemenkamer. De kamer is heel mooi ingericht, fijne badkamer en keuken en heerlijke houtkachel. Veel inzichten verkregen tijdens de sessie met Erieke. Heerlijke maaltijden van Annemiek. Echt een aanrader!
Anuska Bos, 41 jaar
Het was voor mij precies wat ik nodig had en op het juiste moment. Heel fijn dat het allemaal mag, maar niet hoeft. Ik denk dat ik meer gekregen heb dan ik vooraf had kunnen bedenken. Waarvoor DANK!!!
Ellen Groenveld
De coaching tijdesns het verblijf gaf voor mij echt verdieping! En dat maakt het niet zomaar 'een paar dagen weg'. Maar specialer. Ik vond de kleurcoaching ook superleuk en interessant. In het dagelijks leven snap ik mijn keuzes voor bepaalde dingen nu beter. 
Annerie, 39 jaar
"De YOUcation is echt tijd voor jou! Ontspannen én een dieper inkijkje in jezelf. En dit alles in een prachtige omgeving, met geweldige en lekkere verzorging!"

   

Veelgestelde vragen over de YOUcation

Ik twijfel of dit wel iets voor MIJ is...

Deze keuze kunnen wij niet voor je maken. Wel kunnen we open en eerlijk met je meedenken:

- Je kan op voorhand met coach Erieke je twijfel bespreken, geheel vrijblijvend.

- Je mag ook rechtstreeks met een eerdere YOUcation-gast spreken, zodat je échte ervaringen kan horen. Laat dit gerust weten, dan brengen wij je in contact.

Stuur hiervoor een mail naar post@brenschutte.nl of vul je wens in bij het opmerkingenveld van je reservering-aanvraag.

Ik vind het spannend om alleen te komen, dit heb ik nog nooit gedaan.

Alle eerste keren zijn vaak spannend. Spannend is gelukkig geen reden om het niet te doen.

We begrijpen heel goed dat het spannend voelt. Weet dat met gastvrouw Annemiek in de buurt, je altijd iemand hebt waar je terecht kan. Is Annemiek er niet, dan is er altijd iemand aanwezig op het erf. Erieke is ook de hele week beschikbaar voor vragen. Ook de omgeving is veilig. Als je wilt, kan je gerust alleen op pad gaan om te fietsen of te wandelen.

Annemiek kan je veel tips geven voor een fijne wandel- en/of fietsroute en ook de lokale bewoners zijn zeer behulpzaam.

Twijfel je toch nog? Neem contact op met Annemiek of Erieke, we denken graag met je mee.

Kan ik ook een andere aankomst- en vertrekdag kiezen dan maandag en vrijdag?

We hebben bewust de YOUcation zo ingepland dat je het weekend ervoor en erna ook vrij hebt voor jezelf. De dagen en activiteiten zijn aan elkaar gekoppeld, zodat we daarmee de tijd en ruimte voor jou kunnen garanderen.

We begrijpen dat niet iedereen een 'standaard' werkweek heeft. Wil je daarom de dagen toch anders gepland hebben dan dit aanbod, dan luisteren we graag naar jouw wensen. Neem hiervoor even contact op via post@brenschutte.nl. We denken graag met je mee en kijken naar een passende oplossing.

Houden jullie ook rekening met speciale (di)eet-wensen?

Annemiek is dol op het bereiden van lekkere maaltijden en ze doet niks liever dan jou verwennen. Het zou jammer zijn als we de plank misslaan, dus gráág ontvangen we jouw wensen! Denk hierbij bv aan lactosevrij, glutenvrij, koolhydraat arm, suikervrij, veganistisch, allergiën of bepaald eten wat je gewoon écht niet lekker vindt. Annemiek zoekt graag naar een passende oplossing. -> We vragen dit ook altijd bij de bevestiging van je boeking!

Ik wil heel graag komen, maar het lukt me niet om vijf dagen van huis te zijn.

Herkenbaar! Vooral met kinderen bij huis is het een uitdaging om tijd voor jezelf te nemen. Helemaal wanneer jij je hier ook sterk verantwoordelijk voor voelt. Weet dat je je niet schuldig hoeft te voelen wanneer je tijd voor jezelf neemt. Waarschijnlijk wordt jij er zelfs een veel leukere ouder van. Daarbij leer je gelijk aan je kinderen dat het goed is om af en toe écht even tijd voor jezelf te nemen. Voorbeeld doet volgen....

Help ik kan écht geen vijf dagen weg zijn...

Deze vraag krijgen we ook vaker. Het laat mooi zien dat het niet zo eenvoudig is als het lijkt.

We hebben met een reden voor 5 dagen gekozen en dit programma bewust zo opgezet. Heb je specifieke wensen of beperkingen, neem dan even contact op met Annemiek of Erieke. We denken graag met je mee.

Ik wil graag samen met een vriend(in) komen, kan dat?

Samen komen kan zeker, maar misschien is het goed om jezelf af te vragen wat de reden is dat je samen wilt komen. Erieke kan je hier eventueel ook bij helpen om dit te onderzoeken tijdens het kennismakingsgesprek vooraf.

Wanneer je samen komt, is er minder rust en ruimte voor jou om bij jezelf te komen. Wil je toch samen komen, dan adviseren we je wel om een apart huisje te boeken. Zo heb je toch ruimte voor jezelf en kan je het samen-stuk tussendoor makkelijk opzoeken.

Ik wil graag samen met mijn partner komen, kan dat?

Ja, dit kan, maar vraag jezelf af wat de reden is dat je samen wilt komen. Erieke kan je hier eventueel ook bij helpen om dit te onderzoeken tijdens het kennismakingsgesprek vooraf. Wanneer je samen komt, is er namelijk minder rust en ruimte voor jou om bij jezelf te komen.

Wil je toch samen komen, dan adviseren we je om de YOUcation voor jezelf te boeken en aansluitend het DUO-weekend voor jullie samen. Zo ben je er SAMEN tussenuit én heb je écht even de ruimte en tijd voor jezelf.

Ik twijfel of ik het (wij-)weekend erbij moet boeken, wat is jullie advies?

Ons advies is natuurlijk doen! Het is ontzettend waardevol om nog even een paar dagen extra tijd met je geliefde te hebben en te delen wat er allemaal is gebeurd.

Waardevoller is te weten dat de gasten die je hierin zijn voorgegaan het een hele waardevolle toevoeging vonden. En degene die het niet geboekt hebben, dit achteraf als een gemiste kans hebben ervaren. Uiteraard wanneer er ruimte is kan dit later bijgeboekt worden, maar vaak zijn de weekenden snel volgeboekt.

Wat houdt het DUO-weekend/Wij-Weekend in?

Het Duo-weekend of het Wij-weekend houdt in dat je samen kan nagenieten van de YOUcation. Onverdeelde aandacht voor elkaar ontbreekt het ons zo vaak aan...
Jij hebt zo lekker de tijd om je geliefde bij te praten en samen hebben jullie écht even aandacht voor elkaar, zonder thuis direct weer in je gebruikelijke 'patronen' te zijn. Kortom de perfecte afsluiter voor een YOUcation als je het ons vraagt. :)

Het duo-weekend boek je tegen een gereduceerd tarief bij jouw YOUcation. Geef dan bij het reserveren aan dat je op zondag vertrekt en gebruik wilt maken van het duo-weekend.
- De Boskamer boek je erbij voor 180 euro.*
- Het Bloemenhuisje boek je erbij voor 230 euro.*
*Dit is het extra totaalbedrag voor 2 personen, 2 overnachtingen, inclusief 2 dagen ontbijt voor 2 personen.

Wat is het verschil tussen het Bloemenhuisje en de Boskamer?

Het grootste verschil is de grootte van de huisjes én de sfeer.

De Boskamer heeft een klein keukenblok, twee eenpersoonsbedden en twee fauteuils.

Het Bloemenhuisje bevat een volwaardige keuken, een tweepersoonsbed en een bank.

Beide bevatten alle gemakken van koffie/thee, koelkast, eigen badkamer en een heerlijke houtkachel. Kijk op de site van B&B De Brenschutte voor meer uitleg én foto's.

Kan ik de YOUcation ook zakelijk inzetten?

Zeker kan je de YOUcation zakelijk inzetten. We hebben dit eerder gezien bij onze gasten. De nadruk van de coaching tijdens je verblijf ligt dan op het vergroten van je inzetbaarheid bij je werkgever en/of binnen je team.
Daarbij geeft de 'YOUcation' ook écht even de ruimte om uit de hectiek van de organisatie te stappen en tot jezelf te komen. Jouw plek (opnieuw) te ontdekken en richting te bepalen voor de te zetten stappen.

Wil je dit, vermeld dit bij je boeking of in je antwoord op onze bevestigingsmail.

Ik ben werkgever en wil mijn werknemers graag een YOUcation aanbieden.

Fantastisch dat je dit wilt faciliteren voor je werknemers! Neem even persoonlijk contact op met Annemiek (post@brenschutte.nl) of Erieke (erieke@embraceyou.nl). Graag komen we persoonlijk in contact om jullie wensen en de mogelijkheden door te spreken. Daarnaast vinden we het ook belangrijk om te bepalen of wij een passende match zijn.

Kan ik de YOUcation ook zonder de extra activiteiten boeken?

Nee, dit is niet mogelijk. We hebben bewust deze vakantie zo opgezet dat de activiteiten bijdragen aan het tot jezelf komen. Het zou de plank compleet misslaan wanneer we hierin te veel gaan sleutelen.

Onze vraag voor jou is, met welke redenen zou je dit willen?

Wil je toch een (mid)week bij de B&B verblijven, dat kan natuurlijk wel. Dit kan je rechtstreeks via de website www.debrenschutte.nl boeken.

Hoe wordt de YOUcation afgerond?

Wij vinden het erg waardevol om nog even contact te houden nadien. Je krijgt een kleine verrassing mee naar huis waardoor je een reminder hebt aan je ervaringen bij ons en aan je proces.

Ook bieden we je nog vrijblijvend telefonisch een afrondend gesprek aan. Om te horen hoe het met je is gegaan na de YOUcation en ook om eventuele vragen te beantwoorden. Een stukje nazorg wat we belangrijk vinden, zodat er geen open eindjes blijven bestaan.

Hoe is de bereikbaarheid voor het openbaar vervoer?

Je kan met de trein naar Zutphen of Deventer komen en vanaf daar de bus naar Laren (gld) nemen.

Zutphen: Reserveer (minimaal een uur van tevoren) een RRReis Haltetaxi (zie voor meer informatie 9292ov.nl).
Stap uit bij de bushalte "Slootsmid Laren", Vanaf daar is het ongeveer 800 meter lopen naar B&B De Brenschutte.

Deventer: Neem lijn 57
Stap uit bij de bushulte "Dorpsstraat Laren". Vanaf daar is het ongeveer 1,1 km lopen naar B&B De Brenschutte.

Heb je problemen met je reis, neem dan even contact met Annemiek, zij denkt graag met je mee in mogelijkheden. :)

Kan ik ook een e-bike huren om zo per fiets de omgeving te verkennen?

Zeker is dit is mogelijk. Richtlijn voor de bedragen zijn:
35 euro voor 1 dag
85 euro voor een midweek
Beide bedragen zijn inclusief 10 euro voor de haal- en brengservice, dus de fiets wordt op locatie gebracht, zodat jij direct aan je route kan beginnen.

Heb je hierin specifieke wensen, geef dit dan aan in het opmerkingenveld bij je reservering of later bij Annemiek zelf.

Ik ben al eens geweest voor een YOUcation en wil graag nog eens komen. Hebben jullie dan ook een aangepast programma?

Ontzettend leuk dat je nog een keer komt! Graag denken we met je mee voor een passend programma. De YOUcation 2.0!

De coaching zal aangepast zijn en denk bv. ook aan een privé yogasessie op locatie. Geef je wensen aan ons door en we nemen contact met je op, zodat jij helemaal kan ontspannen!

   


Deze YOUcation is echt tijd, ruimte en aanreikingen om de verbinding met mezelf te versterken en te voeden. Mede door de liefdevolle betrokkenheid van Annemiek & Erieke!


Ik ben een beetje meer van mezelf gaan houden. Dat gun ik iedereen!
Pauline van Beek, 34 jaar

Reserveer jouw verblijf en geniet nu al van dit vooruitzicht!

Volledig verzorgde YOUcation

€ 1097,-


inclusief btw   |   €960,90 excl. btw   |   Inclusief eigenlijk 'alles':

 • 4 overnachtingen;
 • Alle maaltijden van het diner op maandagavond t/m het ontbijt op vrijdagochtend;
 • Coaching bestaande uit online kennismaking vooraf +verdiepende sessie + contact tijdens je verblijf + nagesprek;
 • Persoonlijke extra's, zoals het welkomstpakket;
 • Stiltewandeling;
 • Alle materiaal voor je 'creatieve opdracht';
 • Verrassende voetwellness;
 • En alles wat je verder nodig hebt om te ontspannen!
 1. Geen extra kosten of andere verrassingen op je factuur. 

Alleen het vooruitzicht al, geeft je nu rust! Waar wacht je nog op?

Annerie

39 jaar

Écht tijd voor JOU

"De YOUcation is echt tijd voor jou! Ontspannen én een dieper inkijkje in jezelf. En dit alles in een prachtige omgeving, met geweldige en lekkere verzorging!"


Lukt een week(je) weg nog niet, maar 1 dag wel?

one day retreat

Kom dan naar een YOUday!

Meer weten over deze heerlijke dag helemaal voor jou?! Klik op de roze knop hieronder en laat je verrassen: