Kies de favoriete kleur

en ontdek wat dit over je kind vertelt!

Check het nu

18 Kleuren die jou helpen je kind beter te leren begrijpen

Kind gele trui omarmen

Ik wil die gele beker!

Elk kind houdt van kleur. Het is niet zonder reden dat in de wereld van kinderen zoveel kleur gebruikt wordt. Het mooiste is als je kind hier ook zijn eigen weg in kan ontdekken.


Als ik naar mijn kinderen kijk, laat ik ze bijvoorbeeld zelf een kleur drinkbeker kiezen. Ook hun kleding laat ik ze vaak zelf kiezen (ook al zijn dat niet de combinaties die ik zelf zou uitkiezen haha). Als je goed op let kiezen kinderen vaak eenzelfde kleur in hun speelgoed. Of ze hebben een favoriete trui of jurk die ze graag aan willen, wat is die kleur voor jouw kind?


Kleur is een manier om je te kunnen uitten. Denk zelf maar aan de kleding die jij aantrekt. Onbewust kies je de kleuren/kleding waar jij je fijn bij voelt, afgestemd op de situatie. Echt waar ;) 


Wist je dat elke kleur een eigen betekenis heeft? En dat deze betekenis over de hele wereld grotendeels gelijk is (los van cultuurverschillen)?!

Om jou te helpen begrijpen waarom je kind voorkeur heeft voor een kleur, kan je deze betekenis hier opvragen.


Kies de favoriete kleur van jouw kind


Kan je een kleur voor je dreumes kiezen?

Als je kind zelf nog geen kleur kan zeggen of aanwijzen, kan jíj wel een kleur voor je kindje kiezen. Naar welke kleur gaat jouw aandacht uit wanneer jij aan je kindje denkt?

Bij mijn kind denk ik aan...

Zij hebben al een kleur gekozen:

Die komt binnen
Na haar kinderen kwam moeder ook met haar favoriete kleur... Bij het lezen van de beschrijving kwamen de tranen in haar ogen. "Dit is precies waar ik middenin zit" waren haar woorden... 
roze
Rood en Oranje!
Energiek komt de kleine meid op mij afstappen. Ze wilde graag het rode én oranje kaartje. Nadat mama de uitleg had voorgelezen verscheen er een grote lach op haar gezicht en las ik een en al herkenning.
rood
 
Zo verschillend!
"Ik had niet gedacht dat dit zo kloppend zou zijn met mijn jongens. Nu ik de beschrijving lees, begrijp ik waarom hij zo anders reageert dan zijn broer. Wat mooi is dit zeg!"
geel
Ik laat kinderen vaak kiezen uit een gekleurd kaartje of een kleur poppetje. Dit vinden ze vaak makkelijker dan de kleur zelf zeggen.

Kleur kies je...

Kleur neem je voor 30% visueel waar met je ogen en de overige 70% resoneert met je onderbewuste. Oftewel wanneer je kleur kiest, kies je dit grotendeels onbewust, vanuit je binnenste. Dat maakt het zo puur om mee te mogen werken.


Geen licht = geen kleur. Licht is energie en daarmee is kleur ook energie. Elke kleur heeft haar eigen energie. Je voelt je bij bepaalde kleuren op je gemak en bij anderen juist opgejaagd of onrustig. Elke kleur heeft een uitwerking op jou en dus ook op je kind(eren).


Dit geldt zowel voor kleuren die je in huis gebruikt, als de kleuren kleding die je aantrekt. Let er maar eens op waar jij je extra fijn bij voelt en waar juist niet. Welke kleur draag jij het liefst? Welke kleur zou jij voor elk van je kinderen kiezen?

Hulpvragen die helpen bij het kiezen van de kleur; 

Kies hier gratis een favoriete kleur!

Kleur helpt jou om je kind (en het gedrag) beter te begrijpen. Dit geeft ruimte én ontspanning!

EmBrace Your Kids

Kleuren deskundige

Soms is het zo lastig om te begrijpen waar je kind mee worstelt of waar die woedeuitbarsting opeens vandaan komt. Ze hebben vaak nog niet de woorden om te beschrijven wat er speelt. 


Als kind is het zó frustrerend om je niet-begrepen te voelen! Ik herken dit ook vanuit mijn eigen kinder-tijd en later had ik nog steeds moeite om te vertellen wat ik voelde. Ik probeerde het uit te leggen, maar kon er niet de juiste woorden voor vinden. Stil houden was daarom een hele fijne optie. Ik slikte mijn woorden in, maar ook mijn verdriet en mijn pijn. Dit kon ik altijd goed voelen in mijn keel. Inmiddels weet ik dat het naar binnen slikken deze pijn geeft en dat het veel meer lucht geeft wanneer ik het uitspreek.

Kleur heeft me hier enorm bij geholpen. Enerzijds om mezelf te begrijpen en anderzijds om te verwoorden wat er speelt. 


Nu kan ik bijvoorbeeld zeggen, dat iets voor mij heel 'roze' voelt. Iedereen kan zich hier iets bij voorstellen, ook al heb je geen kennis van de betekenis van deze kleur. 


Mijn pijn en onbegrip is de drijfveer geweest om ouders meer taal te geven bij kleur. Je leert je kind beter kennen én begrijpen waar bepaald gedrag vandaan komt. Vaak wordt gedrag al afgekeurd, voordat je weet wat er wérkelijk speelt. Hiermee geef je je kind ruimte én de kans om vanuit verbinding te laten spreken. Oordeel niet, maar blijf nieuwsgierig; het zal je verrassen hoe wijs je kind al is!

kleurenwiel

18 kleuren!

Altijd een kleur die bij jouw kind past
Embraceyou beeldmerk

Puur en oprecht

Kinderen zijn puur en écht. Geef ze de ruimte die ze nodig hebben om zichzelf te kunnen zijn. Kleur is dé manier om jezelf te uitten.

Ontdek nu wat hún kleur jou vertelt:

Kies hier de kleur!